torsdag 9 februari 2017

Merkurius i Vattumannens tecken.


Merkurius gick den 8/2 in i Vattumannens tecken, där kan man förutspå en snabb och oväntad kommunikation, liv och rörelse, det händer saker, särskilt i kommunikationen, (som Merkurius står för). Saken är den att Merkurius har under några veckors tid befunnit sig i den något trögare Stenbockens tecken, men det var faktiskt på slutet av den resan, när Merkurius hade passerat Pluto, som Peter Springare, polisen i Örebro, lyfte på locket och beslutade sig för att tala om det som många redan visste men som få vågat tala öppet om.
Pluto som alltså också befinner sig i Stenbockens tecken sedan ett par år tillbaka, står för födelse och död, den som raserar för att kunna skapa någonting nytt, Stenbocken, spelplanen han var på, kan liknas det gamla samhällets struktur.

Merkurius, den gudomlige budbäraren, kommunicerade ut vad Pluto till slut ville ha sagt, i Stenbockens tecken, det som handlar om samhället. Det skapade en stor rörelse, Springare fick en gigantisk uppbackning av svenska folket medan politiker och media, (de som försöker upprätthålla gamla strukturer, Stenbocken), var något mer återhållsamma med berömmet, här utmanande han faktiskt hela det politiskt korrekta etablissemanget. På det personliga planet känner jag till några Stenbockar som lyckades ta bladet från munnen, tala om det som är viktigt och sant i nära relationer, när Merkurius passerade Pluto i Stenbockens tecken.

 
Merkurius fortsatte sedan in i Vattumannens tecken, ivrig kommunikation, nya idéer och snabb energi, överallt i världen talas det om Peter Springare, den modiga polisen, vi skall komma ihåg att han talar för att hjälpa människor, en stor mängd av dem som backar upp honom är invandrare själva, detta handlar inte på något sätt om rasism. Detta handlar om att lösa problem genom att lyfta dem till ytan och tala om dem, uppenbarligen är det något fel i systemet som gör att integrationen av en del unga män inte fungerar på ett bra sätt, både offer och förövare är förlorare i detta och har något att vinna på samhällets öppna samtal angående frågan. Merkurius i Vattumannens tecken kan faktiskt vara en politisk öppning, oväntade och geniala lösningar på problem kan komma i dagen.

 
På det personliga planet har de som är födda i Vattumannens tecken en livlig tid att se fram emot, nya och överaskande saker kan inträffa, speciellt på områden som rör kommunikation, kanske får man nya spännande insikter, idéer och kontakter, nya sätt att lösa problem på. Merkurius står också bl.a. för resor, transport och teknologi. När vi går ned i regression på mina kurser har jag lagt märke till att det är Merkurius snabba energi som vi använder oss av, som reser genom tid och rum.

Charliee Lek 9/2 2017Inga kommentarer: