torsdag 14 januari 2016

Ett kärleksfullt samhälle.

2016 har börjat i en rasande fart med avslöjandet om lögner och ett oerhört svek mot kvinnor/flickor av polis och svensk massmedia. Vi har bevittnat gängvåldtäkter av fasansfulla slag i Köln, Kalmar och på andra orter i både Sverige och Tyskland. Sanningen segrar alltid, även om det kan ta en tid så kommer den alltid upp. Precis som vi gör då vi helar oss själva, behöver vi göra då vi helar samhället, vi behöver syna det i sömmarna, tala sanning, bli mer medveten om vad som sker bakom kulisserna och i det undermedvetna. Samhället har också ett undermedvetet tänkande som påverkar oss i hög grad och kallas för det kollektiva medvetandet. Många gånger är det kollektiva undertryckta känslor/rädslor som har präglats in i oss under en väldigt lång tid som ofta gör så att vi handlar som vi gör. Vi kanske har lärt oss att inte tala om vissa saker för att vi tror att det är en bättre lösning men vi kanske inte granskar vårt sätt att tänka ordentligt och ser att det är en prägling. Precis som våra relationer kräver att vi öppnar ögonen, ser klart, tar upp de svåra frågeställningarna, ställer krav och sätter gränser, så kräver samhället också att vi gör det. Annars riskerar allt att sopas under mattan och resultatet blir detsamma som när vi undertrycker våra känslor, det börjar svida, värka och det gör ont. I värsta fall blir vi sjuka, i samhället uppstår det mer och mer våld och det är precis vad samhällets symptom består av idag. Ju mer vi sopar under mattan, oavsett anledning, så blir det värre och värre. Till slut exploderar det av smärta, vanmakt, falskhet, förljugenhet och självbedrägeri.
Då blir inga människor lyckliga, allra minst våra barn. Om ni är för healing, glöm då inte då bort att vi behöver hela mer än oss själva, vi behöver hela våra relationer genom att tala öppet om det som berör oss, skrämmer oss och som upprör oss på något sätt. Om orättvisor, lögner, svek och förtal. Och vi behöver hela samhället, vi behöver hela det ekonomiska systemet, media, vård, skola, myndigheter, politik och barnomsorg. Det går inte över eller löser sig av sig självt, vi behöver vara där och säga vad vi tycker, även då vår rädsla, (som är vårt motstånd), försöker hindra oss. Rädslan för att förändra oss själva är samma rädsla som gör att vi inte engagerar oss mer för att förändra vårt samhälle. Vi behöver vara vakna, upplysta och ta reda på sanningen själva, för att sedan diskutera och debattera den. Vi behöver hela systemet, 

Healing fortsätter, djupare, kraftfullare och kärleksfullare, nu rockar vi systemet i dess grundvalar, genom att oavbrutet säga sanningen som kommer från våra hjärtan och konfrontera oss själva när vi inte gör det. Vi låter kärlek styra 2016 i stället för tvärtom. Om alla vågar lägga sig och tycka, behöver ingen vara rädd för att förlora sin anställning, hus eller höga lön. Då har vi förändrat samhället till en kärleksfull plats där det är någonting positivt att lägga sig i hur våra barn skall ha det i stället för tvärtom. Det kräver öppna kort och modet att säga saker som de ser ut. Utan att ta ansvar för hur det landar hos andra eller vad andra människor skall tycka. Vi är större själar än så, låt oss bevisa att healingen fungerar och tar oss in i den nya åldern, där vi tar ansvar för att hela den delen av samhället som vi brinner mest för och kanske till och med den delen som vi är mest rädda för att lägga oss i, (där släpper många undertryckta känslomässiga blockeringar och präglingar). I oss själva och i samhället. Och inte tänka på vad vi riskerar utan i stället tänka på vad vi vinner. För oss själva och för våra barn. Ett kärleksfullt samhälle.

Inga kommentarer: