torsdag 5 december 2013

Präglingar.

Vad ligger i kvinnans natur och vad sitter i hennes kropp och/eller energisystem som präglingar? Präglingar är kollektiva programmeringar som vi alla bär på och kvinnan bär på en hel del av dessa som hindrar och försvårar möjligheterna för henne att komma fram i samhället/gruppen. Som försvårar möjligheterna att vara sig själv fullt ut och ta för sig att det som hon vet tillhör henne. En prägling som jag har släppt som har försvårat livet för mig och som framför allt försvårat mötet med mannen är en programmering som sade att "att jag är mindre värd än mannen", och det är en kollektiv prägling. Det spelar ingen roll hur vi arbetar eller hur  mycket vi slåss i vår feminina kraft om vi fortfarande bär på en sådan programmering i vårt undermedvetna, det kommer att sabotera för våra möjligheter att ta för oss, framför allt inom vården där jag har arbetat ser jag att massor med kvinnor lever med och följer denna prägling. Även om man vill komma fram, ta för sig mer, tillåta sig själv en hög lön och en skälig ersättning för sitt arbete så motarbetar präglingen oss, vi blir diffusa, otydliga och inte lika klara med vad vi kräver. Och ingen tar oss riktigt på allvar eftersom att vi inte gör det själva fullt ut. Någonstans inom oss så finns ett tvivel på att vi faktiskt är lika mycket värda som männen, som ofta väljer andra yrken där han definierar sitt värde på ett helt annat sätt.

Det finns ett par stycken revolutionerande präglingar som sitter hos oss kvinnor som vi måste ta oss igenom om vi vill lyfta oss till en högre nivå  i  världen, om vi vill lika självklart se att det är vi som styr över materia, att det är vi som har makten och att vi är värda att ha det allra bästa. Om vi vill möta mannen naket och ärligt utan ett energisystem som går igång med data programmeringar som styr våra känslor, tankar och handlingar. Jag tror aldrig någonsin att vi kan ta någonting från någon annan, framför allt så kan vi inte ta tillbaka vår makt ifrån mannen, vi har själva lämnat ifrån oss makten och måste återta den inom oss själva. En kvinna kan gå in flera olika tillstånd när en man kommer in i rummet, många går i sitt undermedvetna in i total och hängiven underlägsenhet, detta är ett bastillstånd, som ligger djupt och ligger till grund för alla de andra reaktionerna. Denna undergivenhet har sitt syfte att ställa sig in hos mannen, vara honom till lags, blidka honom och tillfredsställa honom på olika plan, ge honom energi. Den härstammar från rädslan för våld som finns i oss som en kollektiv prägling, vill inte råka ut för mannens missnöje och vi går igång på alla dessa olika reaktioner, det styr våra handlingar och vårt sätt att agera i mötet med mannen.

Nästan alla kvinnor har också kollektiv ilska, motstånd och hat mot mannen i sitt undermedvetna, en del kvinnor har så mycket motstånd och ilska mot mannen i sitt undermedvetna att de får mycket svårt att attrahera män i sitt liv, att ha en relation med eller att ha som vänner. Dessa kvinnor har ofta haft problem med sin pappa i sin barndom men hatet, ilskan och fruktan finns också där för oss andra kvinnor även om vi inte ser tydliga spår av detta i vårt liv. Denna gemensamma hop av undertryckta känslor kan aktiveras i mötet med mannen och skapar en barriär mellan oss. I ett kollektiv av kvinnor kan detta energimönster slås på och skapa negativ energi. Vi når inte riktigt fram, vi skapar avstånd, tvivel och ifrågasättande, vi vill inte tro på mannen fullt ut. Vi kan inte heller släppa in mannen på riktigt i vårt öppna hjärta.

Vi kan alla arbeta med dessa präglingar i den personliga utvecklingen, om vi vill ha ett naket, ärligt och fruktbart möte med mannen på alla plan så är det upp till oss att skapa ett nytt rent och genuint energimönster som våra senare generationer kan följa. Kvinnor kopierar sina mödrars negativa kollektiva mörka erfarenheter som handlar om ren överlevnad för släktet. Vi har emellertid kommit så långt nu och i det andliga uppvaknandet kan vi lossa de sista svåråtkomliga präglingarna som sägs ligga i, eller vara vår natur.
 


Inga kommentarer: